Milenijsko natjecanje

5. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Tema: glagoljica – Parkovi Osijeka

Tema glagoljica izabrana je iz razloga jer je glagoljica 2014. godine proglašena nematerijalnom kulturnom baštinom Republike Hrvatske, a od 2019. godine obilježava se Dan hrvatske glagoljice 22. veljače. Glagoljica je jedna od temeljnih oznaka hrvatskog kulturnog identiteta s kulturnim, gospodarskim, turističkim i izvoznim potencijalom. Na pitanje Kako OSvajati glagoljicom u novom mileniju? odgovorio je tim Parkovi Osijeka s Kalendarom 2024. Parkovi Osijeka.

Sudionice su fotografirale 12 parkova Osijeka (Sakuntala park, Gradski perivoj uz Šetalište kadinala Franje Šepera, Parka Oskara Nemona, Park na Trgu Franje baruna Trenka, Park kralja Tomislava, Park kralja Petra Krešimira IV., Park kralja Branimira, Park kralja Držislava, Park Zrinjevac, Park kraljice Katarine Kotromanić-Kosače, Park na Trgu bana Josipa Jelačića, Izviđački park Jug2) koje su obradile u programu za fotografije.

Korištenjem grafičkog tableta na fotografije parkova smještena je statua s nazivom parka na glagoljici. Sve su fotografije s kratkim opisom parkova implementirane u digitalni alat Canva s nazivom Kalendar 2024. Parkovi Osijeka.

4. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Tema: glagoljica – Čudni Memo – prosinac 2022.

3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Tema: glagoljica – Glagoljica u nakitu – prosinac 2021.

2. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Glagoljički spomenici, knjiga – prosinac 2020.