Noć knjige

Budućnost knjige, Čitamo pod zvijezdama –

23. travnja 2018.

Programska_knjizica_2018.

Pozivnica MSO noc knjige 2018.

„Bez panike“ je naslov obilježavanja Noći knjige 23. travanja 2018., manifestacije kojom se već sedmu godinu daje poticaj čitanju, razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Motivacija i inspiracija ovoga obilježavanja su Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

„Panike za budućnost knjige nema, pitanje je samo kako će ona izgledati u kontekstu modernog vremena i novih tehnologija” poruka je organizatora; Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižnog bloka – Inicijativa za knjigu, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Hrvatske udruge školskih knjižničara. 

Noć knjige 2018. obilježili smo u ponedjeljak, 23. travnja od 17:30 sati u velikoj dvorani Medicinske škole Osijek. U programu Noći knjige Čitamo pod zvijezdama sudjelovali su pozvani gosti članovi Društva pjesnika „Antun Ivanošić“ iz Osijeka i članovi Udruge Kluba 60+ iz Osijeka kao i članovi Čitateljskoga kluba Proliteris uz mentorstvo školske knjižničarke Alte Pavin Banović i voditeljice programa Anite Ivanković, profesorice engleskog i njemačkog jezika.

Sudionici programa čitali su prigodne pjesme poznatih književnika kao i svoje autorske pjesme i priče. Sudjelovali su  članovi Društva pjesnika „Antun Ivanošić“ iz Osijeka: Zdravka Pirel, Vjekoslav Sulić, Franjo Halusek, Smiljka Kakaš, Andrea Krejči, Vera Kozar, Ivana Plavljanić, Nenad Peteš, Branka Križanić i Zorislav Vidaković.

Također su sudjelovali članovi Čitateljskoga kluba Proliteris: Marija Srebrović i Sara Držaić, 1.g, Lana Kovačević, 1.s1, Nensi Ilibašić, Gabrijela Matijević, Maja Pervan, 2.s3, Anastasia Ivančević, 1.g, Ivona Pilinger, 3.dt. Učenica 3.g razreda Larisa Marić, promovirala je knjigu „Mlijeko i med“ autorice Rupi Kaur, a Monika Feher učenica završnoga razreda 4.l, prezentirala je putopisno putovanje u Južnu Koreju.

Prigodnom instrumentalnom glazbom na bas primi cjelokupni je program pratio Denis Turkalj, učenik 3.dt razreda, a Zorana Vidaković, učenica 3.g razreda, fotoaparatom je zabilježila dirljive trenutke čitanja poezije, priča i cjelokupnoga programa Noći knjige 2018. u Medicinskoj školi Osijek.

Čitamo priče najmlađima

Matineja u GISKO-u – 22. travnja 2016.

Članovi Čitateljskoga kluba s mentoricom Altom Pavin Banović, sudjelovali su u matineji Noći knjige na Dječjem odjelu u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, 22. travnja 2016. od 10 do 11:30 sati. Čitatelji su pripremili prigodne priče za predškolsku djecu iz Dječjeg vrtića Vedri Dani. Igraonicu su posjetile četiri skupine koje su dovele njihove odgajateljice: Jasminka Jukić, Sanja Loci, Brigita Šimić, Sara Grbeša, Tanja Košaroš, Ivona Abramović, Tanja Mihaljević i Sanela Mindak. U igraonici Dječjega odjela su se čitale basne i pričale priče, razgovaralo, smijalo i maštovito crtalo.

Marta Abičić i Lucija Barišić pročitale su priču Malac, debeljko i mršavko; Ezopove basne čitali su Monika Balikić Koza i vuk, Aleksandra Vojvodić Ponosni jelen, Alma Bešlagić Lisica i gavran, Nikolina Mamlić Kraljevstvo lava, Ivan Gutić Čovjek i lav kao suputnici, Danijela Kremer Zec i kornjača, Ana Kojić Lav i zec, Mateja Ivšan Dječak i sreća, Ivana Loina Poljski i gradski miš.

Našem se programu priključila volonterka GISKO-a, g. Nada Kugli, prof u mirovini, koja je pročitala knjigu Operi ruke autora Tonya Rossa.

Programska_knizica_2016

 

Čitamo mi, U divljini – promocija knjige

23. travnja 2015.

Svjetski dan knjige obilježio je Klub čitača u našoj školskoj knjižnici i čitaonici 23. travnja 2015. Noć knjige obilježava se četvrtu godinu u Republici Hrvatskoj u svim knjižnicama. Ove godine uključila se i naša školska knjižnica u matineju Noći knjige s voditeljicom Altom Pavin Banović. Učenice 1.s3 razreda Ana Pejin i Nikolina Mamlić  predstavile su knjigu Jona Krakauera „U divljini”. Sudionici su imali priliku čitati dijelove romana, komentirati i raspravljati u parlaonici te izraditi prigodni plakat. U evaluaciji izrazili su zadovoljstvo sudjelovanjem u obilježavanju Noći knjige, a promocija romana U divljini potaknula ih je kako na čitanje tako i gledanje istoimenoga filma. Sudionici su izrazili želju sudjelovati u obilježavanju Noći knjige iduće godine.

U DIVLJINI Ana Pejin 1.s3

U DIVLJINI Nikolina Mamlic 1.s3

 

 

 

WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: